Tegelbedrijf – Tegelhandel – Tegels & vloeren

Kom langs en profiteer nu van onze doe-het-zelf weken!

Ontdek onze toonzalen
Sinds 1979 zijn tegels in alle soorten en maten de specialiteit van Van Calster. Wij bieden reeds jaren een zeer uitgebreid assortiment waarin u onder meer tegelvloeren vindt van de meest gerenommeerde merken uit Spanje, Italië, Duitsland en Nederland. Hiermee bedoelen we onder andere de keramiek tegels van het Spaanse Azteca, het Italiaanse topmerk Cotto d’Este, …

Een korte rondblik op onze website zal duidelijk maken dat we voor elke ruimte de gepaste tegel kunnen aanbieden. Naast keramische tegels bieden we ook een ruim assortiment natuursteen tegels aan. Dankzij onze samenwerking met een aantal tegelfabrikanten en de eliminatie van tussenpersonen kunnen wij u de scherpste prijzen bieden voor alle tegels in ons gamma.

Van Calster toonzalen

In onze showrooms kunt u bovendien een deel van ons assortiment uitgelegd komen bekijken, zo is het makkelijker om een idee te hebben van het uitzicht van een tegel eens deze gelegd is en deel uitmaakt van een vloer. U mag niet vergeten dat een vloer niet alleen een van de meest beproefde onderdelen van de woning is, en daarom de kwaliteit en de slijtvastheid bij drukbewandelde tegels zeer belangrijk is. De keuze van een tegel bepaalt ook in grote mate het uitzicht van uw woning. Daarom is het een noodzaak dat u zeker de juiste keuze maakt, en daar proberen wij u zo veel mogelijk in bij te staan.
Tegels kopen? Bezoek onze toonzaal!
Van Calster voorziet speciale condities voor de doe-het-zelver die zelf hun tegels plaatsen. Uiteraard hebben wij ook een plaatsingsdienst met uiterst bekwame vaklui die elke ruimte steeds met de meeste zorg van een tegelwand of tegelvloer voorzien. Voor een overzicht van onze verschillende wand- en vloertegels raden wij u aan om onze promoties te bekijken of een bezoekje te brengen aan onze showroom.

Keramische tegel versus natuursteen tegel

Wie een stenen vloerbedekking wil plaatsen in zijn nieuwe of verbouwde huis, staat voor de moeilijke keuze tussen natuurstenen of keramische tegels. Beide opties zijn aantrekkelijke en stijlvolle manieren om je huis in te richten, maar verschillen op een aantal punten.

Prijsvriendelijk

Vergeleken met natuursteen is een keramiek tegel doorgaans iets goedkoper. Dit komt onder meer doordat keramische tegels, anders dan natuursteen, gemaakt zijn door de mens. Met behulp van geautomatiseerde en industriële productieprocessen kunnen keramiektegels snel en op grote schaal geproduceerd worden, terwijl we voor natuursteen afhankelijk blijven van natuurlijke vindplaatsen en voorraden.

Precieze afwerking

Dankzij deze industriële productiewijze kan een keramische tegel met een enorme precisie geproduceerd worden. Afwijkingen zijn haast niet aanwezig. Door het feit dat de keramische tegels zo identiek gemaakt kunnen worden, zijn ze ook makkelijker zelf te plaatsen.

Strak en stijlvol

Deze precieze afwerking verleent keramiektegels tevens een strak en afgelijnd uiterlijk, dat perfect thuishoort in de moderne woning van vandaag.

Onderhoudsgemak

Een andere reden waarom keramische tegelvloer zo in de smaak valt is het onderhoudsgemak. Deze tegels hebben meestal een zeer lage porositeit. Hierdoor krijgen stof en vuildeeltjes veel minder kans om zich aan het oppervlak vast te hechten. Doordat ze zo makkelijk gereinigd worden – vaak volstaat even dweilen met een natte doek- , zijn ze ook veel hygiënischer dan andere soorten vloertegels. Bovendien zijn ze bestand tegen zuurhoudende schoonmaakproducten, iets waar men bij tal van natuursteensoorten altijd voor moet uitkijken.

Sterk en duurzaam

Last but not least vernoemen we zo mogelijk de belangrijkste twee troeven van een keramische tegelvloer: stevigheid en duurzaamheid. Zowel op het vlak van sterkte als duurzaamheid kunnen zij tegenwoordig probleemloos concurreren met natuursteen.

Onderhoudstips

Hebt u uw wonderbaarlijke vloer gekozen en hebt u graag advies om deze verder te onderhouden. Bekijk onderstaande tips voor verdere informatie.

Onderhoud van tegels