Tegelbedrijf – Tegelhandel – Tegels & vloeren

Kom langs en profiteer nu van onze doe-het-zelf weken!

Ontdek onze toonzalen

Kiezen voor natuursteen

CTA-button-toonzalenV2Natuurstenen vloeren zijn de laatste jaren weer aan een forse opmars bezig. De redenen voor dit succes zijn overduidelijk. Natuursteen kan steunen op een reputatie van duurzaamheid en kwaliteit die sinds mensenheugenis bekend is. Het is een zeer solide materiaal dat met de juiste behandeling extreem lang meegaat (letterlijk honderd jaar) en vooral ook zeer mooi oogt.

Een andere reden is de grote diversiteit aan natuursteensoorten. Van over heel de wereld wordt natuursteen ingevoerd, elke steen met zijn unieke uitzicht en samenstelling, Telt men daar nog eens de verschillende afwerkingsmogelijkheden bij op, dan beseft men al snel dat natuursteen de klant een zeer rijk en gevarieerd commercieel aanbod biedt om zijn wensen te realiseren.

De grote diversiteit aan natuursteen tegels en hun eigenschappen maakt de keuze van de ideale natuursteen tegel niet makkelijker. Daarom is het belangrijk, wanneer u op zoek gaat naar uw natuurstenen vloer, dat u zich vakkundig laat voorlichten. Niet alle natuurstenen vloeren zijn bijvoorbeeld geschikt voor een plaatsing op uw terras. Onze specialisten bij Van Calster geven u graag deskundig advies zodat u zonder zorgen kunt genieten van uw nieuwe natuurstenen vloer.

Soorten natuursteen

Graniet verleent uw woning of handelszaak een hedendaagse en strakke look dankzij hun gelijkmatige structuur. Graniet werd gevormd door stolling van lava onder zeer hoge druk diep in de aarde. Het behoort tot de meest slijtvaste en harde steensoorten. 

Marmer straalt klasse en verfijning uit. Menig historisch en modern gebouw profiteert van deze uitstraling dankzij het gebruik van marmer. Marmer is een zeer harde en duurzame steensoort. 

Hoewel blauwe hardsteen in feite een kalksteen is, wordt deze steen in de handel vaak in een afzonderlijke categorie geplaatst wegens zijn karakteristieke grijs/zwartblauwe kleur. Deze natuursteensoort kan gebruikt worden voor allerhande binnen- en buitentoepassingen waaronder vloeren, trappen en wanden. 

Zandsteen is een sedimentair gesteente gevormd door de afzetting van zandkorrels en andere materialen zoals kalk, grind, veldstpaat … Ze worden voornamelijk gebruikt in een rustieke setting als b.v. terrasvloer.

Leisteen is een metamorf gesteente dat ontstaan is uit verschillende op elkaar liggende kleisteenlagen. Er bestaan verschillende soorten leisteen, elk met verschillende eigenschappen en uitzicht. Deze worden ontgonnen in leisteengroeves over de hele wereld.

Basalt is een gesteente dat gevormd werd na de snelle stolling van magma. Deze zeer harde natuursteensoort is op verschillende plaatsen in de wereld te vinden. Met zijn vaak donkergrijze tot zwarte kleur geeft basalt uw terras of interieur een moderne en stijlvolle uitstraling.

Natuursteen: een populaire keuze

Sinds jaar en dag worden natuursteen tegels gebruikt voor toepassingen binnen en buiten. Aan populariteit hebben natuursteen vloeren de dag van vandaag niet verloren. Ook op onze eigen Belgische blauwe hardsteen mogen we trots zijn.

Alvorens de productie van een natuursteen tegel kan aanvangen, worden enorme brokken steen uit de steengroeven gehaald. Deze worden vervolgens in platen gezaagd. Daaruit worden dan de beste geselecteerd voor een verdere afwerking. Hun populariteit is niet alleen sterk toegenomen vanwege hun diversiteit en duurzaamheid, maar ook omdat de verschillende natuursteensoorten vaak in diverse afwerkingen verkrijgbaar zijn.

De uiteindelijke bewerkingen van de steen beïnvloeden grotendeels de uitstraling van uw natuursteen vloer. Zo zal men bij het polijsten over het algemeen de kleur en tekening van uw vloertegels harder naar voren brengen. Natuurlijk zijn er beperkingen in afwerking naarmate uit u een keuze maakt uit de verschillende natuursteen tegels.

De grote diversiteit aan natuursteen en hun eigenschappen maakt de keuze van de ideale tegel niet makkelijker. Daarom is het belangrijk, wanneer u op zoek gaat naar uw natuursteen vloer, dat u zich vakkundig laat voorlichten. Niet alle natuursteen vloeren zijn bijvoorbeeld geschikt voor een plaatsing op uw terras. Onze specialisten bij Van Calster geven u graag deskundig advies zodat u zonder zorgen kunt genieten van uw nieuwe natuurstenen vloer.

Onderhoudstips

Doordat natuursteen een natuurlijk product is, is een goed onderhoud des te belangrijker. Volg daarom onderstaande tips zeker goed op.

Onderhoudstips voor natuursteen