Tegelbedrijf – Tegelhandel – Tegels & vloeren

Kom langs en profiteer nu van onze doe-het-zelf weken!

Ontdek onze toonzalen

Gespecialiseerd in laminaatvloeren en kliklaminaat

bezoek de Van Calster toonzalen
Laminaatvloeren zijn onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen vlekken en allerhande beschadigingen. Net daarom zijn ze onder meer zeer populair in kinderkamers.

Om laminaat zo dicht mogelijk bij echt parket te brengen, gebruikt men steeds meer geavanceerde technieken. Van Calster biedt u laminaatvloeren van hoogstaande kwaliteit zodat u levenslang kan genieten van een stijlvol interieur die makkelijk te onderhouden is.

Laminaat, vroeger al wel eens smalend bekeken als het namaakbroertje van parket, kan vandaag de vergelijking zonder problemen doorstaan. Deze hoogtechnologische vloerbedekking, die soms verkeerdelijk de benaming laminaatparket meekrijgt, moet zeker niet meer onderdoen voor parket. Het is een kwalitatief en vooral ook goedkoop alternatief voor parketvloeren.

Laminaat versus parket

Zowel laminaat als parket zijn degelijke en kwalitatieve vloeren. Beide vloerbedekkingen hebben hun plus- en minpunten. Er zullen steeds mensen zijn die altijd voor het ene of het andere zweren. Toch is het vooral laminaat dat dankzij een aantal ontegensprekelijke troeven heel wat parketliefhebbers voor zich kan winnen. Om je al een beter idee te geven van de voor-en nadelen van laminaat kan je steeds terecht op onze blog: Laminaatvloeren: de grootste voordelen op een rijtje of bekijk hieronder de voornaamste verschillen!

Voordelen van laminaat

  • Gemakkelijker in onderhoud dan parket. Het hoeft niet geboend te worden en vlekken zijn makkelijker te verwijderen.
  • Laminaatvloeren zijn doorgaans beter bestand tegen indrukken door hakken, meubelpoten, … dan parket.
  • Laminaat is prijsvriendelijker dan de meerderheid van de parketsoorten.
  • Praktisch: makkelijk zelf te plaatsen, terwijl je voor de plaatsing van parket best een beroep doet op een vakman.

Nadelen van laminaat

  • Voelt kouder en harder aan dan parket
  • Minder geluiddicht dan parket (dit kan vermeden worden door een geluidsisolerende onderlaag)
  • Geen authentiek product (geen echte houten toplaag)
  • Zodra een strook bekrast is, kan deze kras moeilijk of niet hersteld worden (de laminaatstrook kan wel makkelijk vervangen worden)

Onderhoudstips

Laminaatvloeren zijn zeer makkelijk te onderhouden. Voor stof en losliggend vuil kan je een stofzuiger met parketmond gebruiken of een stofwisser met microvezeldoek. Hardnekkig vuil kan je met een onderhoudsproduct verwijderen. Met de onderstaande tips kunt u rekenen op een perfect onderhouden laminaatvloer.

Tips voor het onderhoud van laminaat